content top

SENTCHA AND MATCHA TASTING

Την Τρίτη 28 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο Άτριον του New York College έλαβε χώρα εκδήλωση παρουσίασης Ιαπωνικού Τσαγιού, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο από την Κυρία Hiroko Yoshida και τον Patissier-συνεργάτη του Στέλιου Παρλιάρου Κύριο Αντώνη Μαυρίδη. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Ελληνο-Ιαπωνικό Σύνδεσμο και το ανωτέρω Νew York College μέσα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της συμπληρώσεως 60 χρόνων από της ιδρύσεως του Συνδέσμου το 1956.
Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ιαπωνίας και η Κυρία Masuo Nishibayashi καθώς και η Μορφωτική Σύμβουλος της Πρεσβείας Κυρία Μao Shimizu.
Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του Διευθυντού του Κολλεγίου Κυρίου Γιάννη Φίκα ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου Κύριος Δήμος Βρατσάνος αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία του Ιαπωνικού τσαγιού με ιδιαίτερη έμφαση στις θεραπευτικές του ιδιότητες και τα οφέλη που έχει για την υγεία του ανθρώπου.Στην συνέχεια η Κυρία Hiroko Yoshida έκανε επίδειξη παρασκευής του ιαπωνικού τσαγιού και του Matcha, το οποίο χρησιμοποιείται για την τελετή του τσαγιού.
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης οι 80 και πλέον συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις εύγεστες και πρωτόγνωρες δημιουργίες της Κυρίας Yoshida και του Κυρίου Μαυρίδη όπως Sencha και Matcha με διάφορους μεθόδους παρασκευής, Summer Green tea refreshments, cold Sencha and Matcha frappe, Matcha Ice cream, Matcha pancake with Azuki cream or Matcha chocolate or Omelette.
Η εκδήλωση χαρακτηρίσθηκε απ’όλους λίαν επιτυχημένη, παρ’όλη την ξαφνική καλοκαιρινή μπόρα που ανάγκασε του διοργανωτές ( ευτυχώς) να μεταφέρουν το κοινό σε κλειστή Αίθουσα του Κολλεγίου. Οι διοργανωτές εξέφρασαν εκ μέρους των παρισταμένων τις θερμές τους ευχαριστίες στους δύο παρουσιαστές για την άψογη και επαγγελματική παρουσία του όλου θέματος.