Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρασκευής Sushi “Try on the spot” για 15 περίπου άτομα σε αίθουσα του New York College.
Tην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Ελληνο-Ιαπωνικός Σύλλογος και το Κολλέγιο της Νέας Υόρκης, τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Κύριος Μasuo Nishibayashi, που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προσπάθειες των συμμετεχόντων στο σεμινάριο, να παρασκευάσουν το χαρακτηριστικό και διεθνώς σήμερα δημοφιλές Ιαπωνικό φαγητό.
Κατά την έναρξη της εκδηλώσεως ο Γεν. Διευθυντής του NYC Κύριος Ιωάννης Φίκας, μετά σύντομο χαιρετισμό προς τους παρισταμένους παρουσίασε τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου Κύριο Δήμο Βρατσάνο ο οποίος έκανε σύντομη εισαγωγή στην Ιαπωνική κουζίνα και το Σακέ.
Στην συνέχεια η Κυρία Hiroko Yoshida μύησε τους ενδιαφερόμενους στην τεχνική παρασκευής Sushi, οι οποίοι με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την όλη εκδήλωση, προέβησαν δε με αρκετή επιτυχία στην παρασκευή του.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου όλοι οι παριστάμενοι δοκίμασαν διάφορες ποικιλίες Sushi και Σακέ σε μια ιδιαιτέρως φιλική και εύθυμη ατμόσφαιρα.