content top

Η Japan Week το Νοέμβριο στην Αθήνα! Τι λέει στο Crashonline ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου

Ένα πολύ μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός θα λάβει χώρα τον προσεχή Νοέμβριο (23-28) στην πόλη της Αθήνας. Περίπου 1400 Ιάπωνες καλλιτέχνες απ’όλη την Ιαπωνία, θα παρουσιάσουν μια μεγάλη ποικιλία σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνών, όπως τελετή του τσαγιού, ανθοδετική (Ikebana), πολεμικές τέχνες, παραδοσιακούς χορούς Nihon Buyo, επιδείξεις Kimono, μαγειρική και πολλές άλλες, μέσα σε ένα εορταστικό πλαίσιο εκδηλώσεων με την ονομασία Japan Week. O θεσμός αυτός ξεκίνησε το 1986 για πρώτη φορά στη Φλωρεντία και πραγματοποιείται έκτοτε σε ετήσια βάση από τον Ιαπωνικό Οργανισμό International Friendship Foundation (I.F.F), πάντοτε κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου της πόλης που τη φιλοξενεί.

«Το 2016 ο Ελληνο-Ιαπωνικός Σύνδεσμος, που τη χρονιά αυτή γιόρτασε τα 60 χρόνια από την ίδρυση του, πήρε την αποκλειστική πρωτοβουλία να συντονίσει τις επαφές του με τον Δήμο της Αθήνας συνεπικουρούμενος  στις προσπάθειες του από τον Πρέσβη της Ιαπωνίας, κ. Yasuhiro Shimizu,  την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (fedHATTA) και άλλων παραγόντων, επισημαίνει στο Crashonline.gr, o πρόεδρος του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου Φιλίας, κ. Δήμος Βρατσάνος, λέγοντας στη συνέχεια:

«Ο νέος Πρέσβης ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στην πρωτοβουλία του Συνδέσμου, κρίνοντας την 44η Ιαπωνική Εβδομάδα ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός για το 2019 και ως ευτυχή συγκυρία το ότι πραγματοποιείται έναν χρόνο πριν από την  διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Καθοριστικός λόγος για την επιλογή της Αθήνας υπήρξε από τους διοργανωτές και το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από την υπογραφή του Συμφώνου  Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας μεταξύ της Ελλάδος και της Ιαπωνίας το 1899.

Πιστεύομε ότι η πραγματοποίηση στην Αθήνα της Ιαπωνικής Εβδομάδος αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την περαιτέρω σύσφιγξη των Ελληνο-Ιαπωνικών σχέσεων αφενός και αφετέρου θα συμβάλει στην κατακόρυφη αύξηση της εισροής τουριστών στη πρωτεύουσα από την μεγάλη αγορά της Ιαπωνίας. Η προβολή της Ελλάδος στην Ιαπωνία είναι τεράστια και καλύπτει όλη τη χώρα, αρχής γενομένης από την στιγμή της ανακοίνωσης της πρόσκλησης από την Αθήνα, έως και το 2019. Μάλιστα εν όψει της Ολυμπιάδας στο Τόκιο, μεγάλου γεγονότος για τη χώρα μας, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η διοργάνωση αυτή είναι λίαν σημαντική. Στην όλη αυτή προσπάθεια  συμμετέχουν στην Ιαπωνία μεγάλοι κρατικοί φορείς και ιδιωτικές εταιρίες όπως ο ταξιδιωτικός Οργανισμός Nippon Travel Agency και West Japan Railways που καλύπτει το τεράστιο σιδηροδρομικό δίκτυο της Δ. Ιαπωνία. Με την ευκαιρία αυτή θα επιθυμούσαμε, εκ μέρους του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου,  να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη  και τις θερμότερες ευχαριστίες μας στον Πρέσβη της Ιαπωνίας  Κύριο YShimizu για την πολύτιμη υποστήριξη και συνεργασία του για την υλοποίηση της ιδέας αυτής, ως επίσης στον Δήμο της Αθήνας που με ενθουσιασμό αποδέχθηκε την πρόταση μας και απηύθυνε την πρόσκληση προς τον I.F.F να επιλέξει την Αθήνα ως την πόλη για την 44η Japan Week, ανοίγοντας κατ αυτόν τον τρόπο ένα νέο κεφάλαιο στις Ελληνο-Ιαπωνικές φιλικές, πολιτιστικές  και τουριστικές σχέσεις».

Το σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι της Αθήνας θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μία μεγάλη ποικιλία Ιαπωνικών παραδοσιακών και σύγχρονων πολιτιστικών εκδηλώσεων και να προσεγγίσουν από κοντά 1400 περίπου εκπροσώπους της φίλης Ιαπωνίας που με ενθουσιασμό αποφάσισαν να επισκεφθούν την Ελλάδα για να γνωρίσουν το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού και το Αιγαίο πέλαγος, η εικόνα του οποίου επί πολλές δεκαετίες αποτελούσε και αποτελεί το πλέον ελκυστικό σημείο της σύγχρονης Ελλάδος, πέραν της ιστορίας και του πολιτισμού της.

‘Όλες ο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Πηγή: Crashonline.gr