content top

ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Θα επιθυμούσαμε να σας υπενθυμίσομε ότι την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών η διάλεξη με θέμα  Manga & Anime : Δημοφιλείς μορφές ψυχαγωγίας στην Ιαπωνία και τον υπόλοιπο κόσμο. με ομιλητή τον Κύριο Παναγιώτη Ευαγγελίδη, γνωστό σκηνοθέτη, σεναριογράφο και μεταφραστή έργων Ιαπωνικής Φιλολογίας  Η διάλεξη διοργανώνεται από τον Ελληνο-Ιαπωνικό Σύνδεσμο Φιλίας με την συνεργασία της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του ανωτέρω Μουσείου.

Ακολουθεί το βιογραφικό σημείωμα του ομιλητού :

Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Είναι συγγραφέας τεσσάρων μυθιστορημάτων, μεταφραστής λογοτεχνίας από τα ιαπωνικά, ισπανικά, γαλλικά και αγγλικά καθώς και σεναριογράφος και σκηνοθέτης του κινηματογράφου. Έχει κάνει τα ντοκυμαντέρ «Τσιπ και Όβι», «Η ζωή και ο θάνατος του Σέλσο Ζούνιορ», «Λάμπουν στο Σκοτάδι», «Η Καθαρή Ζωή», καθώς και άλλες ταινίες. Έχει γράψει τα σενάρια των ταινιών «Η Αληθινή Ζωή», «Στρέλλα» και «Ξενία» μαζί με τον Πάνο Κούτρα. Έζησε πέντε χρόνια στην Ιαπωνία και από την επιστροφή του μεταφράζει ιαπωνική λογοτεχνία και ποίηση και ασχολείται με την μελέτη της ιαπωνικής κουλτούρας, ιστορίας και τέχνης, θέματα πάνω στα οποία δίνει διαλέξεις.

Οι μεταφράσεις του από τα ιαπωνικά περιλαμβάνουν: Σιγανή βροχή, Ναγκάι Καφού, εκδ. Αλεξάνδρεια, 1990. Έλαβε το βραβείο της Ένωσης Μεταφραστών. Το εγκώμιο της σκιάς, Τζουνίτσιρο Τανιζάκι, εκδ. Άγρα, 1992 Το κλειδί, Τζουνίτσιρο Τανιζάκι, εκδ. Άγρα, 1993 Το κυνηγετικό όπλο, Γιασούσι Ινόουε, εκδ. Άγρα (δεν έχει κυκλοφορήσει) Ιστορίες της παλάμης, Γιασουνάρι Καουαμπάτα, εκδ. Πατάκη, 1997 Ο παράμεσος, Γιόκο Ογκάουα, εκδ. Άγρα, 2000 Το ημερολόγιο ενός τρελλού γέρου, Τζουνίτσιρο Τανιζάκι, εκδ. Καστανιώτη, 2001 Η πισίνα των καταδύσεων- Ο κοιτώνας- Ημερολόγιο εγκυμοσύνης, Γιόκο Ογκάουα, εκδ. Άγρα, 2002 Ξενοδοχείο Ίρις, Γιόκο Ογκάουα, εκδ. Άγρα, 2004 Η ζωή ενός Πλαστογράφου, Γιασούσι Ινόουε, εκδ. Άγρα, 2005. Άρωμα Πάγου, Γιόκο Ογκάουα, 2007 Ο αγαπημένος μαθηματικός τύπος του καθηγητή, 2009, Γιόκο Ογκάουα Η Μαρκησία ντε Σαντ, Γιούκιο Μισίμα, εκδ. Άγρα 2011. Δεν είναι από Σύμπτωση, Ρυόκο Σεκιγκούτσι, 2015

Είμαστε βέβαιοι ότι θα τιμήσετε όλοι με την παρουσία σας την ενδιαφέρουσα αυτή διάλεξη.